OM OSS PÅ RAJFAX

Vi på kennel Rajfax är Annette Månsson och Thomas Persson. Vi bor i Skanör ca. 3 mil söder om Malmö. Jag (Annette) har haft hundar i stort sett hela mitt liv. Min första "egna" hund var en Alaskan Malamute tik som hette Bakita och kom från kennel Koyana's på Öland. Med henne gick jag diverse kurser på Brukshundsklubben, men att träna lydnad och bruks med en polarspets var inte det lättaste vill jag lova.

En sommarkväll 1987 promenerade jag med Bakita på stranden, och mötte en dam med en grå, ovårdad, raggig hund… Mitt hjärta smälte totalt!!! En sån hund skulle jag bara ha… I mars 1988 kom min första (och absolut inte den sista) Bouvier. Det var en tik vid namn Brummelisa-Sun men som kallades Raja: Hon var en typisk "soffhund" som bäst gillade att att strosa runt i huset och i trädgården, gå på promenad var ett nödvändigt ont tyckte hon….

Raja blev bara 8,5 år p.g.a. kraftig artros, sina sista år bodde hon hos "mormor" där det var lugn och ro. 1990 kom hanen Korad Praxtar's Faxe (raka motsatsen till Raja…). En kille som var pigg på det mesta, gick bra på lydnad och spår och hade stora utställningsmeriter. 1993 parade Faxe en tik och från den kullen fick jag dottern Korad Chablis Bira Faxedotter, som kom att bli vår första avelstik.

Jag är nu utbildad A-instruktör och valphandledare inom SBK och sitter som ledamot i styrelsen för AFBF.

För oss är Bouviern en arbetande hund som behöver aktiveras i någon form. Tyvärr är vi inte själva några tävlingsmänniskor, men tränar och aktiverar våra hundar. Vår målsättning är att föda upp (i liten skala) friska, sunda och rastypiska hundar både mentalt och exteriört.

Vi lägger stor vikt vid socialiseringen av våra valpkullar, från 3 veckors ålder bor dom i köket och får på ett naturligt sätt deltaga i alla hemmets "aktiviteter". Även bilåkning och enskilda utflykter hör till "programmet".

Valparna flyttar hemifrån vid 8-9 v ålder och är då: